Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka i boczek pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę pikantna na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek surowy – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek surowy- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć rukolę, w jednym rogu liść sałaty, ułożyć 4 szaszłyki, ozdobić garścią roszponki, połówkami pomidorów koktajlowych, cienkimi paskami papryki pozostałej z szaszłyków.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Robię podobne tylko paprykę zastępuję pieczarkami (ale to z tego względu, że nie lubię papryki).
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jakie kolorowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !