Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 0,5 kg
cebula 1 sztuka
kiełbasa śląska 2 sztuki
przecier pomidorowy 100 g
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku

Fasole moczymy całą noc. Nastepnie gotujemy do miękkości ok 2 h. Cebule i kielbase kroimy. Podsmazamy na patelni i dodajemy do miekkiej fasoli. Na koniec doprawiamy i wlewamy przecier pomidorowy. Jesli sos jest za rzadki zaprawiamy mąką.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.06.2011 17:32
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak