Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowo kalarepkowy z dodatkiem bazylii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 400 g
kalarepka 3 sztuki
wywar ze szparagów i kalarepek 400 ml
masło 1 łyzka
sól, pieprz, Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowo kalarepkowy z dodatkiem bazylii

Szparagi obieramy, kalarepkę obieramy, kroimy w kosteczkę, gotujemy w wodzie z dodatkiem masła i kucharka do miękkości.
Szparagi należy wcześniej wyjąć.
Gotowe warzywa miksujemy w blenderze raze z bazylią, dolewająć wywaru z warzyw tak aby pozostała gęsta konsystencja.

Proste i smaczne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 15.11.2011 20:22
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak