Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szparagowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 300 g
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar ze szparagów 300 ml
masło 1 łyżka
sól, pieprz, Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szparagowy

Szparagi obieramy gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła do miękkości. Gotowe miksujemy w blenderze.
Z wywaru odlewamy ok 300 ml.

W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy mąke podsmażamy, zalewamy wywarem, dokładnie mieszamy, dodajemy zmiksowane spzaragi, zagotowujemy. Przyprawiamy. Jak sos bedzie za gesty można dolać wiecej wywaru ze szparagów.

Sos świetnie smakuje z kurczakiem!!! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 18.05.2012 14:37
czegoś takiego szukałam
ilka_86 30.12.2011 17:25
nie jadłam takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak