Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki z fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
mąka 2 szklanki
oliwa 5 lyzek
jajko 1
jogurt grecki 2 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzka
feta 1/3
sól szczypta
pestki dyni
słonecznik łuskany
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z fetą

1. Produkty sypkie tj. maka, sol, proszek do pieczenia, mieszamy ze soba, dodajemy jajka, miekkie maslo, oliwe, jogurt i recznie wyrabamiamy ciasto.
2. Wkladamy ciasto na 30 min do zamrazarnika.
3. Nastepnie formujemy kulki, wkladajac w srodek lyzeczke rozgniecionej fety.
4. Buleczki smarujemy zoltkiem, posypujemy ziarnami i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Z przepisu powstaje 10 smacznych buleczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.11.2013 20:25
Z pewnością są smaczne, koniecznie muszę spróbować!
ilka_86 10.07.2012 22:30
fajny przepis
andzia123 10.05.2012 09:19
fajne
Margo1 28.01.2012 16:41
s? ?wietne
bietka 12.07.2011 00:01
pychotka:)
aginaa 05.06.2011 09:46
polecam, bo sa pyszne. a szczegolnie prosto wyciagniete z piekarnika :)
jolajka 05.06.2011 08:37
ciekawi mnie ten smak na pewno wypróbuję, bo lubię fete
Kate131 04.06.2011 09:41
super
jolita 02.06.2011 07:32
fajne
pawel6 02.06.2011 06:30
Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak