Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 15 dag
mąka 15 dag
bakalie 15 dag
cytryna 1/2 sztuka
wafel 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek II

Blachę wykłądamy waflem. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy sok z cytryny oraz startą skórkę. Bakalie kroimy lub siekamy. Z białek ubijamy pianę. Do utartych żółtek dodajemy mąkę, ubitą z białek pianę, bakalie. Całość mieszamy. Masę przelewamy na blachę i pieczemy w wysokiej temperaturze około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.09.2011 09:14
super
ronald88 04.08.2011 16:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak