Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z kiełbaską

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 litry
kapusta biała 1/2 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 3 szt
kiełbasa podwawelska 300 gram
papryka mielona 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z kiełbaską

Ziemniaki,marchew i cebulę obrać, pokroić i przesmażyć na oleju.Dodać poszatkowaną białą kapustę.Zalać bulionem i gotować ok.20 minut.Kiełbasę pokroić w kostkę,posypać mieloną papryką i przesmażyć na oleju.Dodać do zupy i gotować jeszcze razem przez chwilkę.Przyprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.11.2013 06:56
lubię taką zupę
Beata23 25.08.2013 08:27
super zupka
anemon 02.03.2013 12:14
Bardzo lubię taką zupę, zwłaszcza jak jest zimno i ponuro za oknem.
Grażyna13 12.02.2013 13:33
Smakowity :)
Seba 03.11.2012 08:23
smaczny
Krystyna32 22.08.2012 15:07
super
Wacław 02.06.2012 10:31
uwielbiam kapusniak !
Andysz 28.04.2012 09:10
fajny;)
Ania67 29.09.2011 10:22
wyśmienity
ben-ka 29.07.2011 09:50
wolę z żeberkami a nie na bulionie:):):)
smakoszek 26.06.2011 08:16
Pyszna:)
traktorek 24.06.2011 16:18
wspaniała
IZABELA29 21.06.2011 09:52
pysznie wpraszam się na zupkę
alaaa 14.06.2011 20:09
uwielbiam kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak