Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z pulpetami na bulionie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchew 1 szt
cukinia 1 szt
pomidor 1 szt
mięso mielone drobiowe 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki
jajko 1 szt
parmezan starty 1 łyżka
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z pulpetami na bulionie

Marchewkę i cukinię pokroić w kostkę lub w słupki ,podsmażyć na maśle ok 5 minut.Dodać pokrojony bez skórki pomidor,wlać bulion i gotować ok 20 minut.
Mięso mielone wyrobić ze wszystkimi składnikami i przyprawić solą i pieprzem.Uformować małe pulpeciki wielkości orzecha.Wrzucać do zupy i gotować jeszcze ok.15 minut.Na talerzu posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 10.08.2013 18:10
taką zupkę lubię:)
Wafelek2601 30.05.2013 21:50
Pyszna zupka
misia53 06.05.2013 11:12
smaczna i syta zupka
Krystyna32 22.09.2012 10:06
extra
traktorek 16.07.2012 18:05
pychota
berys18 21.12.2011 07:23
super pomysł
Motorek 08.11.2011 12:00
smaczna
IZABELA29 04.06.2011 08:02
pysznie i sycąco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak