Sposób przygotowania

Pszenicę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na 7 godzin. Następnie zalać 2 l wody i gotować na małym ogniu około 3 godz. do momentu aż pszenica będzie miękka. Ostudzić. Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować około 15 min. Odcedzieć i zmielić trzykrotnie. Migdały i orzechy posiekać, daktyle pokroić w kostkę. Rodzynki namoczyć w rumie i odcedzić. Pszenicę połączyć z makiem, dodać migdały, orzechy, daktyle, rodzynki oraz skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    uwielbiam kutie,wspaniały przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Dodaję jeszcze wiórki kokosowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nigdy nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    a ja jadłam pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !