Sposób przygotowania

ziemniaki kroimy na plastry a nastepnie kazdy plaster na cienkie slupki, rozgrzewamy olej w garnku tak zeby zaczal sie gotowac , wrzucamy frytki i smazymy ok. 15 minut, dopiero po 15 minutach jak troche stwardnieja( mozna poznac jak na wierzchu jest taka ziemniaczana skorupka) mieszamy i smazymy na zloty kolor az beda chrupiace, uwaga nie wolno mieszac frytek dopoki nie stana sie twarde bo w przeciwnym wypadku sie rozleca na kawaleczki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowe najlepsze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    lubię je jeść
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    tez wole domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !