Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną zmielić w młynku do kawy. Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Odstawić na 5 min. Następnie wymieszać z jedną szklanką ciepłego mleka oraz ze szklanką zmielonej kaszy. Przykryć i odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Jajka ubić z solą, wymieszać ze stopionym masłem, resztą mleka i kaszy oraz z wyrośnietym rozczynem. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać porcje ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na bliny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    takich nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne,ale jak ktoś zrobi to lepiej smakują:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawe...nigdy nie robiłam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    właśnie takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !