Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos holenderski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
żółtko jajek
woda
ocet
sok z cytryny
cebula
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos holenderski

Masło zagotować.Pokrojoną w kostkę cebulę , ziarna pieprzu zagotować z wodą i octem .Żółtkawbić do miski ,zalać zalewą . Miskę ustawić na garnku z gotującą się wodą i ubijać aż zrobi się krem .Stopniowo dodawać masło.Sos doprawić cytryną , solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.08.2011 15:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak