Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy na plastry 1 cm, posypujemy przyprawą do karkówki i nacierany rozdrobnionym czosnkiem odstawiamy do lodówki na minimum godzinę czasu. W miedzy czasie obieramy warzywa. Marchew i pietruszkę kroimy w plastry 0,5 cm, cebulę w pół plastry, paprykę w paski o szerokości , ogórki kiszone w średnią kostkę.
Robimy sos:
Wodę, ketchup, śmietanę wymieszać ze sobą, przyprawy dodać do smaku dokładnie wymieszać.Zamarynowane mięsko smażymy na patelni na oleju z obu stron na brązowy kolorek i odkładamy na osobne naczynie. Na tym samym tłuszczu podsmażamy wszystkie warzywa przez ok. 10 min, aby obtoczyły się w tłuszczu z przyprawą z karkówki.
Prostokątne naczynie żaroodporne najlepiej pasuje do tego dania. Więc dno naczynia wykładamy plastrami mięsa, na to wykładamy połowę warzyw, znowu plastry mięsa i na wierzch resztę warzyw. Polewamy przygotowanym sosem, przykrywamy pokrywą i do piekarnika.
Od nagrzania piekarnika w 180 stopniach, zapiekamy przez ok. 1 godzinę . To danie pasuje do placka ziemniaczanego. Pycha!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cayenne zaostrzy smak na więcej...
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    to coś w sam raz dla mnie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna karkówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !