Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po kaszubsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
matiasy 20 dag
mleko 1/2 szk
posiekany szczypiorek 1 łyzka
tłuszcz do smażenia
papryka mielona
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po kaszubsku

Matiasy wymoczyć przez ok. 2 godziny, pokroić na paski. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać szczypiorek i śledzie. Wszystko wylać na patelnię i podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.10.2013 06:51
ciekawy przepis
olkaaa 30.04.2013 07:36
super pomysł
Bernadeta1 13.09.2012 15:35
trochę dziwne te połączenie ale muszę wypróbować
alaaa 21.05.2012 21:25
odważna ta jajecznica z matiasami
Izabela/bella81 19.01.2012 10:18
dla mnie nowość :)
barbara11561 22.07.2011 08:10
tak jeszcze jajecznicy nie jadłam
Magdalena1110 04.06.2011 07:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak