Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę, pod koniec dodajemy po łyżce cukru ciągle ubijając, dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodać mąki i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać. Na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia wykładać ciasto za pomocą łyżki, na zmianę, tworząc tzw. szachownicę. Ciasto piec ok 30 min. w temp. 180\'C.
Gotowy zimny biszkopt przeciąć na pół a następnie przełożyć gotowym kremem, przygotowanym wg przepisu z opakowania. Gotowe ciasto posypać wiórkami kokosowymi oraz posypką czekoladową. Schłodzić. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fantastyczny przepis,musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jak dla mnie rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    lekkie i pyszne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyje ciasto;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaaaaaaaaaa !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    mniam mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wizualnie wygląda świetnie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubie takie desery :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny wypiek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !