Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier, jajko. Wszystkie składniki zagnieść na ciasto. Odstawić na 30 min.
Agrest oczyścić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wina na gładką masę. Resztę wina zagotować z cukrem, dodać agrest i gotować jeszcze ok. 5 min. Dodać wymieszaną z winem mąkę ziemniaczaną, chwilę gotować i odstawić w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec w piekarniku 10 min. w temp. 180 stopni. Ciasto posypać bułką tartą. Następnie wyłożyć masę agrestową na ciasto i posypać migdałami. Białko ubić z cukrem na pianę i posmarować agrest. Piec jeszcze ok. 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna propozycja;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto ,zwłaszcza z agrestem ze swojej działki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne ciasto z agrestem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie smakuje ciasto z agrestem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetny placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !