Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tosty pszenne 5 szt
czosnek 1 ząbek
polędwica wołowa 20 dag
żółtko jajek 6 szt
cebula 2 szt
marynowane grzybki kilka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat (lub ostra)

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar na grzance

Mięso zmiel, dodaj 1 żółtko, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Cebulę obierz, posiekaj, połowę wymieszaj z mięsem. Czosnek obierz, przetrzyj przez praskę lub posiekaj. Smalec lub olej rozgrzej na patelni, podsmaż tosty z obu stron na rumiano. Natrzyj je z jednej strony czosnkiem. Na każdej grzance rozsmaruj masę mięsa, na środku ułóż żółtko. Posyp posiekanymi grzybkami i resztą cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 16.08.2011 12:25
wyśmienite
romanrafal
romanrafal 01.06.2011 17:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak