Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z cukrem kryształem na bezę, dodać żółtka i ubijać ,aż masa zwiększy swoją objętość. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym, delikatnie wymieszać . Ciasto upiec w okrągłej tortownicy. Pieczemy około 30-35 min w temp 170-180st.
Krem czekoladowy:
Budyń czekoladowy ugotować na mleku i ostudzić. Cukierki drobno pokroić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń,na koniec pokrojone cukierki i delikatnie wymieszać je z kremem.
Masa śmietankowa:
Śmietanę kremówkę zagotować z białą czekoladą ,schłodzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

Ciasto przekroić na 3 krążki nasączyć kawą rozpuszczalną, przełożyć kremem czekoladowym i wstawić na 2 godz do lodówki. Zastygnięte ciasto przecinamy na połowę i odwracamy tak, aby nadać kształt skrzydeł motylka, ciasto pokrywamy masą śmietankową i przy pomocy dekoratora wyciskamy wyższe wzory,wylewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę i na środku kładziemy banana posmarowanego gęstą galaretką(dzięki temu nie ściemnieje)dowolnie dekorujemy owocami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    przepiękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo dekoracyjne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo ładny aż żal kroić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    wyglada niesamowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    kolorowy jak motylek
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    piękny i kolorowy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !