Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w marchwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
ząbek czosnku
marchewka 5 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w marchwi

1. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, po czym wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem oraz bułką tartą (tyle, aby powstała zwarta, plastyczna masa).
2. Z masy mięsnej uformować niewielkie klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Następnie przełożyc do rondla, podlać wodą i dodać starte marchewki. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Dusić ok. 15 min., az marchewka stanie się miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.12.2013 10:27
fajny przepis
kasienka23 30.10.2011 19:59
cos nowego, sprobuje:)
Lidia6 24.10.2011 10:43
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak