Sposób przygotowania

1. Zrobić ciasto: mąkę, margarynę siekać nożem. Dodać jajka, śmietanę oraz 2 łyżki wody i ponownie delikatnie lekko posiekać nożem, łącząc składniki. Ciasto zagnieść dłońmi, uformować kulę i wstawić do lodówki na 30-60 min.
2. Nadzienie: cebulę pokroić w pólksiężyce i podsmażyć na maśle. Następnie wymieszać z osączonym tuńczykiem i połówkami oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
3. Ciasto wyjąć z lodówk, rozwałkować na cienki placek (ok. 1/2 cm). Pokroić w kwadraty i na każdy nałożyć nadzienie. Złożyć po przekątnej w trójkąt.
4. Piec ok. 20 min. w 190 stopniach, tak aby się lekko zarumieniły. Po wyjęciu posypać ostrą papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    smaczne na 100 %
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !