Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny duży
kukurydza 1 puszka
cebule 2 duże
ogórki konserwowe 6 średnich
majonez 3/4 szklanki
przyprawa do gyrosa
ketchup 1 szklanka
kapusta czerwona 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z piekarnika

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę,podsmażamy i przyprawiamy przyprawą do gyrosa, chwilkę podsmażamy. Ogórki kroimy w pół plasterki, cebulę w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.

Do naczynia żaroodpornego prostokątnego przekładamy podsmażone mięsko, na mięsko należy rozsmarować połowę ketchupu, na ketchup warstwami kładziemy ogórki i cebulę, na cebulę należy rozsmarować połowę majonezu, na majonez resztę ketchupu, potem rozłożyć warstwę kukurydzy, na kukurydzę rozsmarować resztę majonezu i na wierzch rozkładamy odciśniętą z soku kapustę.

Przykrywamy pokrywą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. pół godziny 180-200 stopni. To danie jest bardzo dobre na gorąco i dobre na zimno. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.06.2013 14:08
pyszne danie
PaniMISIOWA 27.07.2012 12:22
fajne
Cukiereczek13 11.04.2012 22:00
Też robię zapiekankę gyros, tylko troszkę inną ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak