Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con pescado

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 500 gr
cebula 5-6
papryki 3
ząbki czosnku 4
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryczka chili 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyż
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
limonka 1/2 szt
oliwa
sól
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con pescado

Na oliwie podsmażamy pokrojone w piórka cebule, jak już się zeszklą dorzucamy do nich pokrojone w paski papryki, papryczkę chili i smażymy chwilę. W międzyczasie rozmrażamy rybę i posypujemy ją obficie Przyprawą do ryb i czarnym pieprzem. Następnie dodajemy koncentrat, pomidory wraz z zalewą i dusimy jakieś 10-15 min. Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pokrojoną w paski rybę. Gotujemy 5-7 min. Doprawiamy do smaku słodką papryką, przecisiśniętymi ząbkami czosnku, pieprzem cayenne, solą i sokiem z limonki.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 11.10.2012 11:43
bardzo pozytywne :)
olkaaa 06.03.2012 08:03
super
ZEWA 03.07.2011 10:35
pycha
ZEWA 03.07.2011 10:35
pycha
suzana 01.06.2011 12:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak