Sposób przygotowania

1. Z mąki, odrobiny drożdży i wody zagnieść ciasto o stałej konsystencji. Rozwałkować, a następnie powycinać z niego kółka za pomocą szklanki.
2. Truskawki opłukać, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Następnie poypać je cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Powstały farsz układać na kółkach i zlepiać pierogi. Gotować je w osolonej wodzie ok. 5 min. pierogi podawać n aciepło polane śmoietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne pierogi
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale bym je teraz zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !