Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gr
kilka plasterków wędliny
kilka platerków sera
kilka platerków pomidorów
kilka platerków ogórka
malutka garstka piórek z cebul
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadilla

Z mąki, ciepłej wody i soli zarabiamy ciasto. Dodajemy wody stopniowo żeby wyczuć mąkę.
Wałkujemy cienkie placki i smażymy na suchej (!) teflonowej patelni z obydwu stron. Na jednym placku kładziemy: wędlinę, pomidora, ogórki, cebulę i to wszystko zakrywamy grubą warstwą sera żółtego.
Zakrywamy drugim plackiem, przyciskamy i smażymy w piekarniku do roztopienia sera. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 11.10.2012 11:44
bardzo lubię tak podane tortille :)
caroline1983 10.07.2011 23:46
fajna przekaska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak