Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia w warzywach z kluskami kładzionymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 sztuki
mrożone warzywa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
ketchup 2 łyżki
curry do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ziarna jałowca 6 sztuk
jajko 2 sztuki
mąka 3 szklanki
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia w warzywach z kluskami kładzionymi

Kluski:
Jajka rozklocamy z mlekiem i 3/4 szkl wody. Dokladnie mieszamy z maka. Czubkiem lyzki nabieramy niewielkie porcje ciasta i kladziemy na wrzatek. Gotujemy 5 min. Odcedzamy.
Mieso myjemy i osuszamy. Nacieramy sola, pieprzem i jalowcem. Wstawiamy na pol godz do lodowki. Podsmazamy z obu stron.
Cebule i czosnek obieramy. Cebule siekamy, czosnek przeciskamy przez praske. Smazymy wraz z warzywami na oleju.
Warzywa przekladamy do rondla. Wkladamy mieso, podlewamy woda. Oproszamy curry i dodajemy ketchup. Mieszamy. Dusimy ok godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak