Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne kolorowe chpsy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka ugotowana dowolna ilość
cynamon szczypta
buraki dowolna ilość
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
seler 1 szt
kalarepka młoda 2-3 szt
rzodkiewki duże wg.uznania
oliwa 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne kolorowe chpsy

Wszystkie warzywa obrać,pokroić w bardzo cienkie plasterki i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Marchewkę posypać szczyptą cynamonu,a buraczki skropić octem balsamicznym.Czosnek drobniutko posiekać i wymieszać go z solą i 2 łyżkami oliwy.Plasterki rzodkiewki,selera i kalarepki zamarynować w oliwie z czosnkiem.Piec w piekarniku ok.30 minut w temp.180 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 29.07.2013 17:32
nigdy nie jadłam takich
Motorek 17.07.2013 15:32
fajny pomysł
Justyna37 19.02.2012 22:43
fajny przepis
Ewelina38 14.02.2012 11:15
świetny pomysł - takich jeszcze nie jadłam
jeta72 26.09.2011 17:31
fajne
MAR3STA 15.08.2011 17:52
pomysłowe, super
ben-ka 31.07.2011 09:30
hm....ciekawe,nigdy nie jadłam.
Justa32 29.07.2011 08:26
zdrowe
IZABELA29 04.06.2011 08:04
fajnusi przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak