Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier i ciągle miksując dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Na koniec wlać rozpuszczoną letnią margarynę. Ciasto dokładnie wymieszać i wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej o średnicy 25cm. Piec ok 25 min. w temp. 180\'C.

Serki homogenizowane zmiksować ok 2 min na najwyższych obrotach, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy i zmniejszyć obroty. Dodać rozpuszczoną żelatynę - chwilkę zmiksować i gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt. Schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ułożyć truskawki. Dodałam również jadalne perełki. ponownie schłodzić ok 2 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pyszny :)mmm :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lubię serniczki z serkami homogenizowanymi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda zjawiskowo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności tutaj :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    piękny i delikatny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !