Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
ziemniaki 50 dag
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
curry do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
tuńczyk w sosie własnym 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z tuńczykiem

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i kroimy w kostke. Papryke myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miazsz kroimy w mala kostke. Cebule obieramy i siekamy. Tunczyka osaczamy i rozdrabniamy. Cebule z papryka smazymy na oleju. Wsypujemy ziemniaki i tunczyka. Doprawiamy curry, pieprzem i sola. Mieszamy.
Z maki, jajek, 1/4 szkl cieplej wody, oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto. Rozwalkowujemy i wykrawamy kolka. Nakladamy porcje farszu, zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Posypujemy natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 31.08.2011 00:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak