Sposób przygotowania

Bakłażan umyć, pokroić w dużą kostkę.oliwę wymieszać z posiekanym ząbkiem czosnku o regano. Marynatą zalać bakłażan, odstawić na 3 h. Paprykę umyć, pokroić na kawałki, pieczarki i oczyścić - pokroić na duże plastry. Bakłażan osączyć z zalewy. Na szpikulce do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki bakłażana, papryki i pieczarek, skropić marynatą. Piec ok 20 minut w piekarniku w temp. 200 stopni lub na ruszcie z grilla, co jakiś czas obracając. Po upieczeniu posolić i można podawać z sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszne są takie szaszłyczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !