Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne saszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pieczarki 4 szt
papryka czerwona 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
oliwa 100 ml
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne saszłyki

Bakłażan umyć, pokroić w dużą kostkę.oliwę wymieszać z posiekanym ząbkiem czosnku o regano. Marynatą zalać bakłażan, odstawić na 3 h. Paprykę umyć, pokroić na kawałki, pieczarki i oczyścić - pokroić na duże plastry. Bakłażan osączyć z zalewy. Na szpikulce do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki bakłażana, papryki i pieczarek, skropić marynatą. Piec ok 20 minut w piekarniku w temp. 200 stopni lub na ruszcie z grilla, co jakiś czas obracając. Po upieczeniu posolić i można podawać z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.05.2012 13:47
pyszne
kanu83 07.06.2011 08:16
pyszne są takie szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak