Sposób przygotowania

Pomidory umyć,osuszyć,przekroić na pół i zetrzeć na tarce ,tak aby cały miąższ przecisnąć przez oczka tarki.Skórki wyrzucić.Cebulę posiekać.W garnku rozgrzać oliwę,wsypać posiekaną cebulę,sól i cukier.Dusić ok.20 ciągle mieszając,aż cebula będzie miękka i złocista.Dodać przetarte pomidory,paprykę i liść laurowy.Gotować ciągle mieszając,ok 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie raz używam pomidorów bez skóry z puszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobry sosik pomidorowy z dużą zawartością potasu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis bardzo zachęcający
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny sosik
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    sosik często gotowany , bo przez moich jest lubiany...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !