Sposób przygotowania

Sos winegret:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 mała łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Sok z cytryny mieszamy z solą i musztardą, po połączeniu składników dolewamy po łyżce oliwy ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem.

Tuńczyka odsączamy z oleju, odkładamy. Sałatę i inne warzywa myjemy. Sałatę kroimy na nieduże kawałki i układamy na półmisku, papryki kroimy w małe paski, cebulę w cienkie piórka. Paprykę i cebulę układamy na sałacie a na samą górę rozkładamy tuńczyka i posypujemy oliwkami. Sos podajemy w osobnej miseczce aby każdy sam mógł polać swoją porcję sałatki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna120

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !