Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka na sałacie lodowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sałata lodowa 1 sztuka
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
cebula czerwona 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka na sałacie lodowej

Sos winegret:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 mała łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Sok z cytryny mieszamy z solą i musztardą, po połączeniu składników dolewamy po łyżce oliwy ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem.

Tuńczyka odsączamy z oleju, odkładamy. Sałatę i inne warzywa myjemy. Sałatę kroimy na nieduże kawałki i układamy na półmisku, papryki kroimy w małe paski, cebulę w cienkie piórka. Paprykę i cebulę układamy na sałacie a na samą górę rozkładamy tuńczyka i posypujemy oliwkami. Sos podajemy w osobnej miseczce aby każdy sam mógł polać swoją porcję sałatki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.03.2012 20:16
super
Kate131 18.01.2012 08:35
smaczne
anoosia 01.12.2011 19:43
mniam, mniam
Anna120 04.06.2011 21:56
dziękuję
Tomasz17 04.06.2011 11:44
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak