Sposób przygotowania

Przygotować sos - do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać i schłodzić. Pierś umyć, oczyścić a następnie pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą go gyrosa i odstawić na ok 2-3 godzin. Gotowe grillować na złoty kolor, co jakiś czas przewracając. Tortillę oraz cebulę pokrojoną w plasterki grillować. Tortillę posmarować sosem czosnkowym, następnie nałożyć liść sałaty, ponownie posmarować sosem czosnkowym i układać kolejno plasterki - pomidora, rzodkiewki, grillowaną cebulkę, ogórka, kawałki grillowanego mięska. Polać jeszcze raz sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać zawiniętą w folię bądź na talerzu. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Narobiłaś mi apetytu na takie smakołyki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    jakie smakowite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo apetycznie wygląda :)
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    smaczna i chrupiąca :) mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo często robię domowe tortille, mąż je uwielbia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !