Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2
golonka wieprzowa
włoszczyzna
pręga wołowa 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
natka pietruszki
kukurydza

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek

Mięso włożyć z grzybami do garnka, zalać zimna woda i gotowac godzinę. Włożyć wloszczyznę, przyprawy i przez godzinę gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, obrać z kośći, pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Na dnie salaretki ułożyć marchewkę, jajko, kukurydzę, mięso, całość zalać wywarem. Pozostawić do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.07.2013 21:27
pycha,to coś dla mnie,skropiona octem smakuje wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak