Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5-6 sztuk
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
koper świeży 1 pęczek
czosnek 1-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać je ze skorupek i pokroić na ósemki. Ułożyć w głębokim talerzyku. Przygotować sos. Śmietanę połączyć z jogurtem (można dodać więcej jogurtu niż śmietany) dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku, sok z cytryny do smaku oraz drobno siekany świeży koperek. Sos odstawić na parę minut aby się przegryzł. Następnie polać nim jajka i dowolnie udekorować. Najlepiej smakuje zaraz po podaniu, bo później podchodzi wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 29.12.2011 11:32
fajny
Renata22 01.12.2011 15:16
śliczne
Olaa 09.09.2011 09:16
extra
IlonaAlbertos 17.07.2011 22:46
Rewelacyjne.
Margo1 11.07.2011 00:09
ślicznie podane
novita26 03.06.2011 07:29
fajnr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak