Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie szczypiorkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szczypiorek cienki 2 pęczki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sok z cytryny
sól i pieprz
Chrzan do smaku
jajko ugotowane na twardo 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie szczypiorkowym

Jajka ugotować na twardo. Następnie pokroić je w ósemki i ułożyć w głębokim talerzu. Przygotować sos. Jogurt wymieszać ze śmietaną dodać do smaku soku z cytryny oraz chrzanu ze słoika. Szczypiorek drobno posiekać wymieszać z sosem i dodać sól i pieprz do smaku. Powstałym sosem zalać jajka. Wierzch dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.07.2011 22:46
Bardzo apetycznie wyglądają.
Margo1 11.07.2011 00:09
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak