Sposób przygotowania

Cebulkę kroimy w kosteczke, smażymy na patelni na margarynie, dodajemy wyciśnięty czosnek, jak zacznie się przypiekać dodajemy ryż, podsmażamy 3 minutki, zalewamy na przemian bulionem i winem, dusimy do całkowitego wchłonięcia płynu.

Pieczarki kroimy na połówki , większe na ćwiartki, smażymy na łyżce oleju na mocnym ogniu, dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę,, pokrojoną w kosteczkę białą część dymki. Całość dodajemy do gotowego ryżu, przyprawiamy, przed podaniem dodajemy posiekaną zieloną część dymki.

Proste i smaczne!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !