Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ketchupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
ketchup pikantny 4 łyżeczki
olej 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ketchupie

Ketchup wymieszać z olejem, solą, rozmarynem, chili i przyprawą na grilla. Marynatą pokryć mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po tym czasie udka razem z marynatą ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec ok.1 godzinę. 20 minut przed końcem pieczenia udka odwrócić na drugą stronę, żeby również się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 20.11.2012 14:09
jadłam podobne u sąsiadki:) pycha:)
IlonaAlbertos 24.07.2011 20:30
Wyglądają wspaniale. Uwielbiam takie dania.
Weronika_eM 02.06.2011 19:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak