Sposób przygotowania

Kurczaka oczyszczamy, nożem wydrążamy kieszenie.
Szparagi obieramy, gotujemy ok 7 minut w wodze z dodatkiem masła i soli.
Podgotowane szparagi po 2-3 sztuki wkładamy do kieszeni kurczaka + kawałki mozzarelli - ja związałam jeszcze kurczaka nitką aby ser sienie wylał. Mięso posypujemy solą i przyprawą do grilla- grillujemy do zarumienienie mięsa.

Przygotowujemy sos: rozpuszczamy margarynę, dodajemy mąkę, podsmażamy, zalewamy bulionem (można ew dodać zmiksowane szparagi), gotujemy chwilkę sos gotowy.

Podajemy z ryżem, ziemniaczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pysznosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dla mnie zestaw pierwsza klasa:):)bardzo apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !