Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka faszerowany szparagami i mozzarellą z sosem szparagowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szparagi białe 6 sztuk
masło 1 łyżka
sól
margaryna 1 lyżka
mąka 1 płaska łyzka
wywar ze szparagów 300 ml
mozzarella 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka faszerowany szparagami i mozzarellą z sosem szparagowym

Kurczaka oczyszczamy, nożem wydrążamy kieszenie.
Szparagi obieramy, gotujemy ok 7 minut w wodze z dodatkiem masła i soli.
Podgotowane szparagi po 2-3 sztuki wkładamy do kieszeni kurczaka + kawałki mozzarelli - ja związałam jeszcze kurczaka nitką aby ser sienie wylał. Mięso posypujemy solą i przyprawą do grilla- grillujemy do zarumienienie mięsa.

Przygotowujemy sos: rozpuszczamy margarynę, dodajemy mąkę, podsmażamy, zalewamy bulionem (można ew dodać zmiksowane szparagi), gotujemy chwilkę sos gotowy.

Podajemy z ryżem, ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 26.05.2012 21:56
super
LuKaSz4761 26.05.2012 21:56
super
angelika14 22.12.2011 18:49
Dla mnie zestaw pierwsza klasa:):)bardzo apetycznie
Justyna223 01.09.2011 09:47
pysznosci
jogobella231
jogobella231 27.06.2011 13:13
extra
patusia 05.06.2011 23:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak