Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper lub szczypiorek 4 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar z warzyw lub rosołu 1 szklanka
śmietana lub skondensowane mleko 1/2 szklanki
sól
natka pietruszki drobno posiekana łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

Masło rozetrzeć na masę i wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzic gorącym wywarem. Mieszać szybkimi ruchami, uważając aby nie powstały grudki, następnie wlać do pozostałego wrzącego wywaru, zagotować. Odstawić, dodac śmietanę, mleko, posiekane zielone dodatki. przyprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak