Sposób przygotowania

6 płatów ciasta ułożyć obok siebie, rozmrozić w pokojowej temperaturze. Następnie po 2 płaty ułożyć jeden na drugim, rozwałkować na 3 cieniutkie placki średnicy 29 cm.. Przełożyć do tortownicy, ponakłuwać. Piec kolejno 15 minut w temperaturze 200 stopni, wystudzić. Czekoladę posiekać, śmietanę ubić na sztywno. Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać bitą śmietanę i czekoladę. Połowę kremu rozsmarować na jednym krążku ciasta, obłożyć połową malin. Przykryć drugim krążkiem, posmarować pozostałym kremem, obłożyć resztą owoców. Trzeci krążek posypać kakao, cukrem pudrem i orzeszkami, pokroić na 8 trójkątów, ułożyć je w kształcie wachlarza na warstwie kremu i malin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !