Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 dużych sztuk
cebula 1/2 sztuki
woda 1 szklanka
olej do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
masło roślinne 1 czubata łyżka
sól do smaku
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda z pieczarkami

Pieczarki pokroić w półplasterki. Podsmażyć je na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać poszatkowaną kapustę, wodę, przyprawę uniwersalną, przecier pomidorowy i masło. Wymieszać. Dusić tak długo, aż woda wyparuje (kilka minut bez przykrycia). Posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.07.2015 18:14
uwielbiam te smaki
Andysz 26.04.2012 21:13
pyszności;)
Weronika_eM 03.06.2011 18:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak