Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebule nadziewane twarożkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 12 szt
papryka czerwona 1 szt
bazylia świeża
nasiona pini 2 łyżki
miód 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
wino białe wytrawne 1/8 litra
oliwa 100 ml
jajko 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
twaróg 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: cebule nadziewane twarożkiem

Cebulę obieramy ścinamy wierzchy wydrążamy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min,następnie wyjmujemy i osączamy na ręczniku papierowym.Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę,bazylię siekamy.Nasiona pinii prażymy na patelni bez tłuszczu dodajemy miód i karmelizujemy wyjmujemy i drobno siekamy.Ser mieszamy z jajkiem,do masy dodajemy paprykę nasiona pinii,bułkę tartą,bazylię,sól i pieprz,wszystko razem mieszamy i napel;niamy cebulę.Do żaroodpornej formy wlewamy wino i oliwę,układamy cebulę,dodajemy liście laurowe i pieczemy 30 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.07.2011 23:52
pomysłowe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak