Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 g
wrzątek 300 g
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
kasza jęczmienna 1 szkl
ser biały 500 g
jajko 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą i serem

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Kaszę ugotować w szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do przestygnięcia.
Wymieszać z serem jajkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać ze śmietaną lub skwarkami i tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.06.2011 17:36
super jest !
ElizaT 04.06.2011 17:36
super jest !
Babciagramolka 01.06.2011 08:08
Uwielbiam pierożki z parzonego ciasta .A te z kaszą i serem - pycha .
Małgorzata113 01.06.2011 07:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak