Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe rodzynkowce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 filizanki
cukier 3/4 filizanka
jajko 2 sztuki
masło 0,5 filiżanki
rodzynki 1 filiżanka
Czekolada tabliczka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe rodzynkowce

Ucieramy jajka z cukrem na puch.Wsypujemy przesianą mąkę i miękkie masło.Miksujemy.Wsypujemy odsączone rodzynki i kawałki czekolady.Dokładnie mieszamy.Ciasto bedzie lepkie i dość gęste.
Masę nabieramy łyżką i niewielkich odstępach układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 15 minut w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.06.2011 19:27
cudne
aguus 01.06.2011 06:23
Pyszniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak