Sposób przygotowania

Mięso przełożyć do misy. Dodać kajzerkę namoczoną w mleku, jajko oraz przyprawy: do mięsa mielonego, sól, pieprz czarny mielony. Starannie połączyć składniki. Z masy mięsnej formować kule, obtaczać w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym beszamelem serowo-koperkowym i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 35 minut.

Przygotowanie beszamelu serowo-koperkowego: w rondlu roztopić masło. Dodać 4 łyżki mąki pszennej i zasmażyć, uważając, aby się nie zrumieniła. Do rondla wlać mleko oraz dodać pokrojony na drobniejsze części ser topiony. Zagotować, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na samym końcu połączyć z posiekanym koprem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super pomysł!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    No takich pulpecików jeszcze nie jadłem, a warto wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Rewelacyjnie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie mięsko w koperkowej pierzynce jest przepyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fantastycznie wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Nie zapiekałam nigdy pulpecików pod beszamelem, a fantastycznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    przepyszne danie:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !