Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów, groszku i bazylii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 400 g
wywar ze szparagów 200 ml
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
groszek zielony 200 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów, groszku i bazylii

Szparagi obieramy, gotujemy w wodzie z dodatkiem masła i kucharka do miękkości, pod koniec dodajemy groszek, zagotowujemy. Gotowe warzywa wyjmujemy, miksujemy w blenderze, dolewając wywaru ze szparagów i dodając bazylię. Rozlewamy do miseczek - krem gotowy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.06.2012 22:03
fajna zupka
Agnik 31.12.2011 09:45
mniam
ewelinapac 17.10.2011 21:33
super
Sarenka 08.06.2011 16:29
Mój typ - zjadloby sie!!!
szyba 01.06.2011 08:00
smakowite
Agnieszka_B 01.06.2011 05:30
Uwielbiam zupy-kremy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak