Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
ziemniaki 30 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste kotleciki

Ziemniaki obrać i zetrzeć na dużych oczkach .Umytą cukinię zetrzeć w plasterki. Groszek osączyć i dodać do startych warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać z przesianą mąką i ubitym jajkiem. Smażymy placki na złoty kolor z obu stron.Można zrobić do nich dip z twarożku kanapkowego, koperku ,cebuli,czosnku, sól.pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.08.2013 23:02
Z cukinii jeszcze nigdy nie jadłam.
Katarzyna59 07.09.2012 15:46
smaczne
PaniMISIOWA 30.07.2012 11:36
wspaniałe
m1monika 15.07.2012 19:18
fajne :-)
marianmaras 30.06.2011 14:52
pycha
Teresa19 15.06.2011 12:45
fajne
Jastinka 06.06.2011 08:27
świetne
Motorek 03.06.2011 16:35
super
Beatris 01.06.2011 09:23
Ja robię placki z cukinii również na słodko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak