Sposób przygotowania

Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodać stopniowo cukry i lekko ubite żółtka z odrobiną wody .Białka wymieszać drewnianą łyżką z przesianymi mąkami i proszkiem.Na koniec dodać olej i trochę soku z buraków dokładnie wymieszać.Okrągłą formę o śr. 26 cm wysmarować tłuszczem i wysypać mąką.Ciasto przelać do formy ,wcisnąć obrane jabłka pokrojone na ósemki i obtoczone w mące . Pieczemy w piekarniku nagrzanym w 160 stopni przez ok. 45 minut .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    łatwe i smaczne ciacho!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Też takie robię, jutro robię z jabłkami i porzeczkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !