Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier drobny 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/4 szklanki
barwnik czerwony
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z jabłkiem

Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodać stopniowo cukry i lekko ubite żółtka z odrobiną wody .Białka wymieszać drewnianą łyżką z przesianymi mąkami i proszkiem.Na koniec dodać olej i trochę soku z buraków dokładnie wymieszać.Okrągłą formę o śr. 26 cm wysmarować tłuszczem i wysypać mąką.Ciasto przelać do formy ,wcisnąć obrane jabłka pokrojone na ósemki i obtoczone w mące . Pieczemy w piekarniku nagrzanym w 160 stopni przez ok. 45 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.07.2013 22:35
Też takie robię, jutro robię z jabłkami i porzeczkami.
PaniMISIOWA 24.06.2012 20:48
wspaniałe ciasto
smakowita 28.02.2012 21:15
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
aguus 01.06.2011 06:20
łatwe i smaczne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak