Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
cebula 1 sztuka
cukier
smietana 18% 1/4 szklanki
margaryna do smażenia 1 łyżka
ketchup 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki kroimy jak chcemy, cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną margarynę na patelni, chwilę podsmażamy aż cebula zrobi się szklista, dodajemy ketchup i śmietankę oraz cukier jeśli używamy ketchupu pikantnego. Chwilkę podgrzewamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 09.06.2012 17:46
bardzo fajny
Sylwia56
Sylwia56 15.04.2012 22:41
pycha
Ania67 05.01.2012 21:40
świetny
kanu83 30.08.2011 08:46
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak